Wednesday, January 25, 2012

Op bezoek bij Babette in de klas

Op de 2de dag van ons bezoek aan de school kunnen we meekijken in de klas. De leerlingen die door Babette zijn uitgekozen voor het project zijn dan aanwezig. Om een idee te krijgen waar de projectpartners vandaan komen krijgen ze eerst een korte presentatie over de verschillende landen, de scholen en ook wat de kinderen gedaan/gemaakt hebben. Omdat ook in deze klas de internetverbinding vrij traag is, hebben wij van Curaçao onze presentatie 2 dagen opgeschort. We hebben besloten om de videofilmpjes te downloaden om problemen met internet te voorkomen.


In deze klas zijn de computers waar de leerlingen mee werken, maar vandaag wil het maar niet lukken. Jammer dat we ze niet aan het werk hebben gezien. Wel kunnen de leerlingen nu naar hartelust Engels oefenen, want iedereen (de Comenius-partners) behalve Babette spreekt nagenoeg geen Frans. De leerlingen doen allemaal hun best om te communiceren in het Engels.
Babette heeft de recepten die de leerlingen gemaakt hebben voor een groot deel geplastificeerd. Ze heeft ons beloofd dat we voor ons vertrek een exemplaar krijgen.
Omdat de leerlingen nog twee lesuren hebben die ze niet mogen missen is besloten dat we het hier bij laten.
Met de hele groep is afgesproken elkaar 's avonds weer terug te zien. Babette zal een tafel reserveren bij een restaurant waar Creools eten wordt opgediend. Het restaurant is vlakbij het hotel, op loopafstand. Opvallend is dat de meeste gerechten op basis is van kurkuma (een geelwortel).

gezellig aan het eten

Deze niet te verwarren met massala kruiden veel gebruikt in de Indiase/Hindostaanse keuken. Ze hebben ze voornamelijk vis- en vleesgerechten. Groentegerecht is niet op de kaart te vinden. Bij het vis- of vleesgerecht worden rijst en bonen opgediend.De meeste gerechten die hier opgediend zijn zien we straks terug in het receptenboek van de leerlingen.

No comments:

Post a Comment